Research


Mere velordnede hjernebølger (EEG)

Hjernens venstre og højre halvdel fungerer helt i balance med hinanden under udøvelse af TM Business Meditation. En kort video demonstrerer dette:

 

 

Dokumentation for effekten af Business Meditation

 

De videnskabelige undersøgelser af Transcendental Meditation er verdens største og mest betydningsfulde samling af forskning i noget program til udvikling af menneskets muligheder. Mere end 600 videnskabelige undersøgelser foretaget ved 250 uafhængige universiteter og institutter i 33 lande. Mange er blevet offentliggjort i over 100 af verdens førende videnskabelige tidsskrifter og har bevist de gavnlige virkninger på alle livets områder.

Nedenstående er 2 meta-undersøgelser, det vil sige at forskerne sammenligner og sammenfatter resultaterne af mange uafhængige forsknings rapporter som de har indsamlet.

Mindre stress og lavere blodtryk

En sammenfattende meta analyse af 107 publicerede undersøgelser over stress reduktion, og hypertension viser, at TM-Meditation giver en statistisk signifikant reduktion af forhøjet blodtryk. Dette blev ikke fundet hos andre former for meditation, afslapning, biofeedback eller stresshåndtering. -- Forskerne bemærkede, at sådanne større ændringer giver en reduktion i ​​hjerteanfald og slagtilfælde 15%. Dette er vigtigt for ledere, fordi hjerte-kar sygdomme er en almindelig dødsårsag . Desuden er dette en dokumenteret og nem måde at sænke blodtrykket uden kemisk medicin og skadelige bivirkninger.

Bedre selvrealisering: emotionel modenhed, integreret forståelse og klarere intuition

En meta-analyse af 42 uafhængige forsknings-resultater over effekten af forskellige meditationsformer mm. viser signifikant øget selvaktualisering og psykisk helse som følge af TM meditation.

Ud over transcendens indgik: mindfulness, muskelavslappning, yoga, zen-meditation, relaxation response, og andre metoder. Man undersøgte
  1. Følelsesmæssig modenhed (egne følelser, accept af egen naturlig aggression, intim kontakt, spontanitet)
  2. Integreret syn på sig selv og verden (selvtillid, synergi, vurderinger, menneskesyn) 
  3. Levende fornemmelse af selvet (nærvær, selvaccept, hjælpsomhed og reaktionsmønster)
For hver af disse tre faktorer var effekten av Transcendental Meditation 3 gange større end for de andre grupper ( p<0.0001, 0.005 og 0.005).

Effekten peger på at det vigtigste bidrag til resultaterne antageligt er systematisk transcen­dering og ikke bare afspænding, forventninger eller motivation.

Se flere forsknings-rapporter, tryk her